×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Carlos trots op eerste optreden van jongste dochter Cecilia

  Prins Carlos trots op eerste optreden van jongste dochter Cecilia

  Prins Carlos van Bourbon-Parma toonde zich zaterdag beretrots op het eerste publieke optreden van zijn tweede dochter, prinses Cecilia. Die bracht zaterdagmorgen in gezelschap van haar moeder prinses Annemarie een bezoek aan het bergdorpje Berceto, gelegen tussen La Spezia en Parma. De vierjarige prinses is sinds vorig jaar gravin van Berceto.


  "Ontzettend gaaf hoe zij haar eerste bezoek heeft gedaan", aldus prins Carlos na afloop in het Palazzo dalla Rosa Patri in Parma. Burgemeester Luigi Lucchi van het tweeduizend inwoners tellende plaatsje had een kindvriendelijk programma opgesteld voor Cecilia, met als een van de hoogtepunten een kop warme chocolademelk met slagroom. "Maar ze keek ook haar ogen uit in het museum en was heel blij met de souvenirmunt die ze kreeg", vertelde prinses Annemarie.

  Vorig jaar was het de beurt geweest van oudste dochter prinses Luisa Irene om kennis te maken met Castell'Arquato, waarvan zij de titel draagt als markiezin. Ook toen was het een gezellig moeder-dochter uitje, waarbij de hertog en hertogin van Parma hun kinderen spelenderwijs laten kennismaken met de voormalige hertogdommen waaraan de familie de naam ontleent. Carlos is in naam hertog van Parma en Piacenza, en bezoekt deze Italiaanse plaatsen elk jaar.

  Voor zoon prins Carlos Enrique (2) was het nog te vroeg om mee te komen naar Italië, aldus vader Carlos. "Daarvoor moet hij iets ouder zijn. Dat hebben we met de meisjes ook gedaan. Even wachten tot ze kunnen lopen en er iets meer van begrijpen." Luisa en Cecilia hadden zaterdagmiddag ook 'vrij'. Ze hoefden niet met hun ouders en oom prins Jaime en tante prinses Viktória mee naar de mis in de Steccata. Vrijdag waren ze wel mee naar de kerk geweest in Piacenza. "Het moet leuk voor ze blijven", vond Annemarie.

  29 september 2018 - 22:16