×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Carlos opent ‘Het Groene Station’ Radio 2

  Duurzaamheid is zoon prinses Irene met de paplepel ingegoten

  Prins Carlos opent ‘Het Groene Station’ Radio 2

  Prins Carlos de Bourbon de Parme heeft maandagochtend op het Centraal Station in Utrecht 'Het Groene Station' geopend, zoals NPO Radio 2 zich deze week noemt. De publieke radiozender zendt vijf dagen lang uit vanuit een winkelpand in de stationshal met het doel luisteraars te inspireren 'groener' te leven. Carlos opende Het Groene Station met een druk op de knop en draaide vervolgens het nummer Wakka Wakka van Shakira.


  De prins, voorzitter van de Stichting Nederland Krijgt Nieuwe Energie, opende het tijdelijke station samen met Radio 2-dj Bart Arens. De zender wil de komende week op een leuke en toegankelijke manier aandacht vragen voor het milieu, in aanloop naar de Dag van de Duurzaamheid aanstaande vrijdag en de klimaattop in Parijs eind van dit jaar.

  Duurzaamheid is prins Carlos met de paplepel ingegoten, vertelde de zoon van prinses Irene. Zo verkocht hij als kind koekjes voor Greenpeace. ''Duurzaamheid gaat over eerlijkheid. Slechts 2 miljard mensen op de wereld hebben het goed en dat klopt niet'', zei Carlos.

  Bewustzijn

  ''Aan de techniek ligt het niet. We hebben zonnepanelen en windmolens. Het gaat om het bewustzijn'', vertelde Carlos, die gewoon met de trein naar Utrecht was gekomen. Zelf heeft hij voor zijn eigen huis Nederlandse zonnepanelen besteld. ''Wie spaargeld heeft raad ik aan het in zonnepanelen te stoppen. Een bedrag van 6000 euro levert bij de bank misschien 1 procent rente op, in zonnepanelen is het rendement van zonnepanelen 7 tot 10 procent."

  Prins Carlos is fanatiek in het scheiden van afval en energiebesparing. ''Alles wat er thuis in- en uitgaat aan afval en energie bewaak ik met een arendsoog", zei Carlos. Hij vertelde dat zijn koelkast 's winters wordt gekoeld met koude lucht van buiten. Ook koning Willem-Alexander is volgens Carlos zeer betrokken bij duurzaamheid: "Constant wordt gekeken naar de beste mogelijkheden die passen bij monumentale panden en paleizen."

  Op NPO Radio 2 strijden dj's Bart Arens, Wouter van der Goes, Gijs Staverman, Jasper de Vries en Jan-Willem Roodbeen tegen elkaar om de groenste dj te worden. Ze krijgen elke dag uitdagingen op het gebied van afval, voedsel, consumptie, vervoer en energie. Carlos wenste de dj's succes.

  5 oktober 2015 - 12:06