×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Meeste koningshuizen zijn ‘uitverkocht’

  Weinig 'huwelijken van de eeuw' in 2013

  Meeste koningshuizen zijn ‘uitverkocht’

  We zijn uitverkocht”, zei prof. mr. Pieter van Vollenhoven een aantal jaren geleden toen tegelijkertijd de verlovingen en huwelijken van zijn zoons Pieter-Christiaan en Floris werden aangekondigd. Met het huwelijk dit jaar van prins Jaime is ook Pieters schoonzus prinses Irene ''uitverkocht” en dat geldt eigenlijk voor de meeste Europese koninklijke families. In 2013 waren er daarom maar weinig ''huwelijken van de eeuw”, zoals een koninklijke bruiloft al gauw wordt aangeduid.


  In eigen land was het prins Jaime de Bourbon de Parme die de aandacht trok. Op 12 augustus werd zijn verloving bekendgemaakt met de in Hongarije geboren maar grotendeels in Nederland opgegroeide Viktória Cservenyák. Het nieuws werd snel overschaduwd door het overlijden van Jaimes neef prins Friso later die dag. De huwelijksplechtigheid in Apeldoorn op 5 oktober was de eerste feestelijke samenkomst van de koninklijke familie na de dood van Friso. Niet lang na de bruiloft maakte Jaime – de tweelingbroer van prinses Margarita – nog meer heuglijk nieuws bekend. In februari al verwacht het prinselijk paar gezinsuitbreiding.

  Zweden

  Het huwelijk van prinses Madeleine van Zweden op 8 juni met de Britse-Amerikaan Chris O’Neill werd ook snel gevolgd door de melding dat de prinses in verwachting was. De plechtigheid in Stockholm trok minder belangstelling dan het huwelijk van kroonprinses Victoria en Daniel Westling 3 jaar eerder, maar dat was gezien de positie van Madeleine als jongste dochter van het Zweedse koningspaar ook logisch. Koninklijke gasten waren er met name uit Scandinavië zelf, de Oranjes lieten zich niet zien.

  Luxemburg

  Prins Félix, de tweede zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg, huwde op 21 september in het Franse Saint-Maximin-la-Sainte-Baume met de van oorsprong Duitse Claire Lademacher. ''We denken met vreugde terug aan die dag”, aldus Henri in zijn kersttoespraak, waarin hij ook zijn dank uitsprak voor alle gelukwensen.

  Monaco

  Andrea Casiraghi, na zijn moeder prinses Caroline voorlopig tweede in de lijn van troonopvolging van Monaco, trouwde eind augustus in het prinselijk paleis, buiten het zicht van de camera’s met Tatiana Santo Domingo. Het paar kreeg in maart al zijn eerste kind, Sasha.

  27 december 2013 - 17:37