×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margarita ontwerpt 2 Oranje-vaasjes

  Bijzondere samenwerking met Royal Leerdam Crystal

  Margarita ontwerpt 2 Oranje-vaasjes

  Ter ere van 75 jaar vrijheid presenteert Royal Leerdam Crystal op 31 augustus 2019 het nieuwe Oranjevaasje, ontworpen door niemand minder dan prinses Margarita de Bourbon de Parme. Al sinds 1927 brengen beroemde glasblazers de traditionele oranje gekleurde vaasjes uit bij grote nationale gebeurtenissen. Ter ere van 75 jaar vrijheid brengt Royal Leerdam Crystal in 2019 en 2020 (Zuid-Nederland werd bevrijd in 1944 en het Noorden in 1945) een serie van twee Oranjevaasjes uit. Beide ontwerpen zijn van prinses Margarita.


  Het is een bijzondere mijlpaal voor Royal Leerdam Crystal, aangezien dit het eerste oranjevaasje is dat ontworpen is door een lid van de Koninklijke Familie. Het verschijnt in een oplage van 500 stuks. Op zaterdag 31 augustus om 10.00 uur is het bijzondere vaasje bestelbaar via de webshop en De Kristalwinkel van Royal Leerdam Crystal. Het kost 295 euro. Het Oranjevaasje is leverbaar vanaf 19 september 2019. Het eerste exemplaar zal aan het Koninklijk Huis worden uitgereikt. Daarnaast wordt er dit najaar een jubileumvaas uitgebracht: een grotere versie van het ontwerp van H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme. Een gelimiteerde oplage van slechts 75 exemplaren maakt deze vaas extra exclusief.

  Tevens zal het Oranjevaasje – samen met alle eerdere Oranjevaasjes vanaf 1927 – van 19 t/m 22 september te zien zijn op Masterly The Hague, een festival in Den Haag waar oude Hollandse Meesters en nieuw ‘Dutch Design’ elkaar ontmoeten.

  29 augustus 2019 - 22:01