Margarita ontwerpt 2 Oranje-vaasjes

Ter ere van 75 jaar vrijheid presenteert Royal Leerdam Crystal op 31 augustus 2019 het nieuwe Oranjevaasje, ontworpen door niemand minder dan prinses Margarita de Bourbon de Parme. Al sinds 1927 brengen beroemde glasblazers de traditionele oranje gekleurde vaasjes uit bij grote nationale gebeurtenissen. Ter ere van 75 jaar vrijheid brengt Royal Leerdam Crystal in 2019 en 2020 (Zuid-Nederland werd bevrijd in 1944 en het Noorden in 1945) een serie van twee Oranjevaasjes uit. Beide ontwerpen zijn van prinses Margarita.

Het is een bijzondere mijlpaal voor Royal Leerdam Crystal, aangezien dit het eerste oranjevaasje is dat ontworpen is door een lid van de Koninklijke Familie. Het verschijnt in een oplage van 500 stuks. Op zaterdag 31 augustus om 10.00 uur is het bijzondere vaasje bestelbaar via de webshop en De Kristalwinkel van Royal Leerdam Crystal. Het kost 295 euro. Het Oranjevaasje is leverbaar vanaf 19 september 2019. Het eerste exemplaar zal aan het Koninklijk Huis worden uitgereikt. Daarnaast wordt er dit najaar een jubileumvaas uitgebracht: een grotere versie van het ontwerp van H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme. Een gelimiteerde oplage van slechts 75 exemplaren maakt deze vaas extra exclusief.

Tevens zal het Oranjevaasje – samen met alle eerdere Oranjevaasjes vanaf 1927 – van 19 t/m 22 september te zien zijn op Masterly The Hague, een festival in Den Haag waar oude Hollandse Meesters en nieuw ‘Dutch Design’ elkaar ontmoeten.