Kinderen Jaime en Viktória gaan naar Engelstalige school

Prins Jaime en zijn gezin hebben de verhuizing van Rome, waar de prins de afgelopen vier jaar namens zijn neef koning Willem-Alexander ambassadeur was bij paus Franciscus, naar Genève goed doorstaan. Jaime de Bourbon de Parme is door Buitenlandse Zaken uitgeleend aan de in Zwitserland gevestigde UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Voor hen is hij aan de slag gegaan als speciaal adviseur op het gebied van samenwerking met de private sector.

"Het is nog even wennen", aldus Jaime, de tweede zoon van prinses Irene en tweelingbroer van prinses Margarita. Dochters Zita (4) en Gloria (2) wacht in Genève Engelstalig onderwijs, na in hun eerste levensjaren Italiaans te hebben geleerd, zo vertelde Jaime maandagmorgen in Den Haag. Daar sprak hij tijdens een workshop over toegankelijkheid van financiële diensten voor vluchtelingen en ontheemden, met koningin Máxima tijdens de openingssessie als aandachtig toehoorder.

De prinsesjes hebben straks een heel palet aan talen tot hun beschikking, gaf de prins toe. "Engels kenden ze al een beetje, maar ook Nederlands en Hongaars. En in Zwitserland wordt natuurlijk Frans gesproken." Hongaars leren ze van hun grootouders: moeder prinses Viktória is in Hongarije geboren.