×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kinderen Jaime en Viktória gaan naar Engelstalige school

  Kinderen Jaime en Viktória gaan naar Engelstalige school

  Prins Jaime en zijn gezin hebben de verhuizing van Rome, waar de prins de afgelopen vier jaar namens zijn neef koning Willem-Alexander ambassadeur was bij paus Franciscus, naar Genève goed doorstaan. Jaime de Bourbon de Parme is door Buitenlandse Zaken uitgeleend aan de in Zwitserland gevestigde UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Voor hen is hij aan de slag gegaan als speciaal adviseur op het gebied van samenwerking met de private sector.


  "Het is nog even wennen", aldus Jaime, de tweede zoon van prinses Irene en tweelingbroer van prinses Margarita. Dochters Zita (4) en Gloria (2) wacht in Genève Engelstalig onderwijs, na in hun eerste levensjaren Italiaans te hebben geleerd, zo vertelde Jaime maandagmorgen in Den Haag. Daar sprak hij tijdens een workshop over toegankelijkheid van financiële diensten voor vluchtelingen en ontheemden, met koningin Máxima tijdens de openingssessie als aandachtig toehoorder.

  De prinsesjes hebben straks een heel palet aan talen tot hun beschikking, gaf de prins toe. "Engels kenden ze al een beetje, maar ook Nederlands en Hongaars. En in Zwitserland wordt natuurlijk Frans gesproken." Hongaars leren ze van hun grootouders: moeder prinses Viktória is in Hongarije geboren.

  10 september 2018 - 12:39