×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Jaime niet enige prinselijke ambassadeur

  Ook Liechtenstein, Georgië en Swaziland prinselijk vertegenwoordigd

  Jaime niet enige prinselijke ambassadeur

  Prins Jaime is straks niet de enige ambassadeur bij de Heilige Stoel - het Vaticaan - met een prinsentitel. De afgelopen vrijdag door het kabinet als Nederlands ambassadeur bij de paus voorgedragen Jaime bevindt zich in gezelschap van nog drie gezanten met een vorstelijke titel.


  Het vorstendom Liechtenstein heeft al sinds 1986 prins Nikolaus als vertegenwoordiger bij de Heilige Stoel. De broer van vorst Hans Adam II is daarmee de langst dienende ambassadeur bij het Vaticaan. De prins woont en werkt echter niet in Rome. De ambassade wordt vanuit Vaduz beheerd. Prins Nikolaus was de afgelopen jaren ook lange tijd de vertegenwoordiger van het minivorstendom bij de Europese Unie. Zijn echtgenote, prinses Margaretha, is een geboren prinses van Luxemburg en prinses van Bourbon-Parma. Ze is een zus van groothertog Henri en haar opa prins Félix was een broer van de grootvader van Jaime, prins Xavier.

  Georgië wordt sinds 2005 vertegenwoordigd door prinses Khetévane Bagration de Moukhrani. De diplomate is geboren in Frankrijk, uit de zijtak van de voormalige koninklijke familie van de Kaukasusstaat. Ze is gehuwd met prins Raimondo Orsini d’Aragona, afkomstig uit een oud adellijk Italiaans geslacht dat maar liefst drie pausen heeft geleverd.

  Swaziland heeft prins David Mawokota Dlamini als gezant bij het Vaticaan, maar met Brussel als standplaats. De Militaire Soevereine Orde van Malta heeft een prins als eerste man achter de ambassadeur: de op 30 april 1972 in Rome geboren prins Alessandro Jacopo Dragone Boncompagni Ludovisi Altemps.

  10 februari 2014 - 09:53