Jaime en Viktória verwachten tweede kind

Prinses Viktória en prins Jaime verwachten volgend jaar hun tweede kind. Dat heeft een woordvoerder van het prinselijk paar maandag bevestigd. Viktória had eerder op de dag tijdens een bezoek voor Save the Children al gezegd dat ze in het verwachting was. "Het was een mooie dag, in meerdere opzichten”, aldus de prinses.

Prinses Viktória en prins Jaime, die in 2013 trouwden, hebben al een dochtertje, de in februari vorig jaar geboren prinses Zita.  'Een zwangerschap is iets wonderlijks. Als we al mogen hopen, dan hopen we dat ons kindje gezond wordt en gelukkig kunnen we de natuur niet beïnvloeden wat betreft het geslacht. Wij hebben dan ook absoluut geen voorkeur op dat vlak,' aldus prinses Viktória. Een jongetje zou binnen de Bourbon-Parma familie wel goed uitkomen omdat er tot nu alleen maar meisjes zijn geboren en er nog geen nieuwe stamhouder is.

Prinses Viktória kreeg maandag in Krimpen aan den IJssel bij een bezoek aan basisschool De Paperclip al één nieuwe knuffel voor de baby. Een Knuffelmonster zelfs, dat verkrijgbaar is bij Ikea en werd ontworpen door Paperclip-leerling Koen Schnitker.

Hij is één van de winnaars van een internationale tekenwedstrijd van het Zweedse warenhuis. Het Knuffelmonster wordt ingezet voor de pluchen speelgoedactie van Ikea, dat twee maanden lang één euro van elk verkocht beest schenkt aan onderwijsprojecten van Save the Children, waarvan Viktória beschermvrouw is, en UNICEF.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen