×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Jaime en Margarita vieren 43e verjaardag

  Enige tweeling in Nederlandse koninklijke familie

  Jaime en Margarita vieren 43e verjaardag

  Prinses Margarita en prins Jaime vieren dinsdag allebei hun 43e verjaardag. Ze zijn de enige tweeling in de Nederlandse koninklijke familie. De dochter en zoon van prinses Irene en wijlen prins Carlos Hugo zijn in 1972 geboren in het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen. De baby's kwamen destijds zes weken te vroeg en moesten enkele weken in de couveuse blijven.


  Prins Jaime – zijn meer bekende zus Margarita is net iets ouder – woont en werkt tegenwoordig in Rome. Daar is hij een jaar geleden aan de slag gegaan als Nederlands ambassadeur bij de Heilige Stoel, het Vaticaan. Vorig jaar december kon hij zijn geloofsbrieven overhandigen aan paus Franciscus.

  Volgens Jaime is het een bijzondere en interessante diplomatieke post, waar voor Nederland ook veel informatie is in te winnen. Jaime is twee jaar geleden getrouwd en heeft met zijn vrouw prinses Viktória een dochtertje, prinses Zita.

  Prinses Margarita woont met haar tweede man Tjalling ten Cate en hun twee kinderen Julia en Paola op de Horsten in Wassenaar, niet ver van haar neven prins Floris en koning Willem-Alexander. Margarita timmert de laatste jaren aan de weg als ontwerpster van onder meer sieraden.

  13 oktober 2015 - 09:16