×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dochter voor prins Jaime en prinses Viktória

  Meisje vernoemd naar laatste Oostenrijke keizerin

  Dochter voor prins Jaime en prinses Viktória

  Prinses Irene heeft er een vijfde kleindochter bijgekregen.


  In een communiqué deelt de familie De Bourbon de Parme mee: Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Jaime en Prinses Viktória de Bourbon de Parme geven met grote blijdschap en dankbaarheid kennis van de geboorte van hun dochter Zita Clara. Het meisje is op 21 februari geboren om 12.40 uur in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Bij haar geboorte woog ze 3626 gram. Moeder en dochter maken het allebei goed.

  Prinses Zita is vernoemd naar de oudtante van Prins Jaime (Zita de Bourbon de Parme, laatste keizerin van Oostenrijk en Koningin van Hongarije) en haar tweede naam is een vernoeming naar de grootmoeder van Prinses Viktória (Klára Killermann).

  Zita is niet alleen een mooie verwijzing naar de familie van prins Jaime, maar ook naar Hongarije, het geboorteland van prinses Viktória.

  21 februari 2014 - 20:28