×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Albert Brenninkmeijer in Parma geridderd

  Eerbetoon aan echtgenoot prinses Carolina

  Albert Brenninkmeijer in Parma geridderd

  Albert Brenninkmeijer is in Parma benoemd tot ridder Grootkruis van de De Orde van de Heilige Lodewijk voor Civiele Verdienste. Hij kreeg de versierselen opgesteld door zijn zwager Carlos, de hertog van Parma.


  Albert Brenninkmeijer is getrouwd met prinses Carolina de Bourbon de Parme. Bij een bijeenkomst in de Steccata-kerk in Parma werd hij tot zijn eigen verrassing geridderd. Hij heeft de op een na hoogste onderscheiding van de orde gekregen. De Orde van de Heilige Lodewijk voor Civiele Verdienste bestaat sinds 1836 en vroeger gaf het de ridders automatisch adeldom. Tegenwoordig wordt de orde nog steeds uitgereikt, voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Parma en Piacenza. Beroemde ridders uit het verleden zijn ondermeer schrijver Alexandre Dumas, de Oostenrijkse veldmaarschalk Radetzky, de Joodse bankier baron Rothschild, tsaar Nicolaas I van Rusland, vorst Alois van Liechtenstein, aartshertog Leopold van Oostenrijk, groothertog Constantijn van Rusland, de prefect van de Seine, baron Haussmann, prins Charles III van Monaco en twee pasja's van Turkije. Prins Carlos de Bourbon de Parme is de grootmeester van de orde, zijn broer Jaime is de kanselier. 

  27 september 2014 - 18:33