Walen staan niet achter prins Laurent

Prins Laurent heeft in Wallonië rap aan steun en sympathie verloren. Dat blijkt uit de zaterdag bekendgemaakte resultaten van een enquête die Place Royale, het royaltyprogramma van de Franstalige omroep RTL, de afgelopen dagen heeft laten houden.

Maar liefst 49,8 procent van de ondervraagde Walen en Brusselaars liet weten de recalcitrante prins niet te steunen, tegen 26,7 procent die dat wel deed. Aanleiding voor de vraag was de uitval van Laurent eerder deze week na een bijeenkomst in de Senaat waar hij tegenover een journalist van Sudpresse politiek en koninklijke familie de maat nam voor het dwarsbomen van zijn levenswerk.

De prins beweerde ook in zijn leven meer te hebben afgedragen aan belastingen dan dat hij ooit aan dotatie van de staat – jaarlijks zo'n 300.000 euro – heeft ontvangen. De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws heeft donderdag die stelling al ontkracht met een rekensom, waarbij werd getoond dat de verlies lijdende ondernemingen van Laurent vijftig euro belasting hebben betaald.

Laurent liet zich zaterdag overigens niet ontmoedigen en twitterde dat vrijdag Vlaamse stafhouders (hoofden van advocatenbalies) in zijn Huis van Hernieuwbare Energie op bezoek waren geweest.