Waarom het Libische avontuur van prins Laurent mislukte

Prins Laurent was tussen 2006 en 2010 bezig met een groot herbossingsproject in het Afrikaanse land. In een interview met Le Soir vertelt de prins dat hij meerdere keren werd bedreigd ...

Door continue tegenwerken, bedreigingen en corruptie is prins Laurent 11 tot 12 miljoen euro verloren in Libië.

“9 millimeterpistool voor mijn neus”

“Een lid uit de entourage van een minister van Muammar Kaddafi legde eens een 9 millimeterpistool voor mijn neus op tafel, om mij te intimideren”, aldus Laurent. Aan het project kwam in 2010 plots een einde toen Libië het contract eenzijdig opzegde. Dat gebeurde volgens de prins nadat hij had geweigerd enkele topfiguren steekpenningen te betalen.

LEES OOK:

Geen hulp van Belgische regering

Het avontuur werd een fiasco voor Laurent, die de problemen met Libië inmiddels meer dan zat is. Hij probeert al jaren geld terug te halen. En wordt daarbij gesteund door een uitspraak van de rechtbank. Toch heeft de prins heeft nog geen stuiver gezien. Op hulp van de Belgische regering hoeft Laurent niet te rekenen. “Dit heeft me al onbeschrijfelijke schade toegebracht. Ik wil dat de mensen weten dat ik dit met hart en ziel heb gedaan”, zegt Laurent.” Destijds zocht ik zelfs een appartement in Tripoli. Ik liet mijn kinderen Arabisch leren …”

Bron: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen