Video: Fabiola overgebracht naar kasteel van Laken

Het stoffelijk overschot van koningin Fabiola is maandag van het kasteel van Stuyvenberg overgebracht naar de kapel van het kasteel van Laken. Dat meldt persbureau Belga.

Het lichaam van de vrijdag op 86-jarige leeftijd overleden Belgische koningin-weduwe wordt dinsdag naar het koninklijk paleis in Brussel gebracht. Daar krijgt het publiek woensdag en donderdag de mogelijkheid om afscheid van haar te nemen.

Vrijdag wordt het stoffelijk overschot met een escorte te paard begeleid van het Paleis naar de kathedraal, waar de begrafenisplechtigheid om 10 uur begint. Om 12.30 uur wordt koningin Fabiola vervolgens bijgezet in de koninklijke crypte in Laken.

Vrolijk afscheid

Het afscheid van koningin Fabiola vrijdag in de kathedraal van Brussel wordt een feest. Ze heeft haar uitvaart tot in de puntjes geregeld en voor zover het protocol het toelaat, wordt het een vrolijke bijeenkomst.

Fabiola keek uit naar de dood en de heugelijke hereniging met haar in 1993 overleden echtgenoot koning Boudewijn. De uitvaart moet daarvan een uiting zijn, aldus abt Benoît Lobet, haar vertrouwensfiguur, in Het Nieuwsblad maandag. "Ze dacht aan niets anders meer dan aan sterven, omdat ze dan herenigd zou worden met haar man", zei Antoinette Zurstrassen, een van haar hofdames. "Al weken bad ze en zei ze: 'Dit zijn mijn laatste 2 of 3 dagen'." Maar, antwoordde Lobet dan: "Majesteit, dat zegt u nu al zes maanden."

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen