Belgium Royalty Crypt

Verwaarloosd koningsmonument in België opgeknapt

Koning Albert I verongelukte in 1934 en rond de plek werd een monument geplaatst. Op social media verschenen onlangs echter beelden waarop duidelijk te zien was dat het monument nogal verwaarloosd was. Dat is nu hersteld, door vrijwilligers.

Deze Belgische koning kwam tragisch om het leven, tijdens het rotsklimmen. Vermoedelijk in de nacht van 17 of 18 februari, 1934. Ter nagedachtenis werd er een groot kruis geplaatst. Dat raakte echter helemaal overwoekerd met onkruid en takken en er lag ook aardig wat zwerfvuil omheen.

Nadat er foto’s van waren verschenen op social media, besloot een klein clubje vrijwilligers het monument te gaan opknappen. Dat is, onder leiding van initiatiefnemer Pascal Mathieu, nu gedaan. De takken zijn verwijderd en het zwerfvuil opgeruimd. Mathieu hoopt eigenlijk dat er voortaan meer aandacht komt voor de gedenksteen. Zo oppert hij een korte tekst met informatie over de koning, in 4 talen, zodat passanten en toeristen ook meteen weten wat er gebeurd is op de plek en om wie het ging.

Omroep VRT heeft beelden van het kruis, voor en na het opknappen ervan.

Vrt Foto Verwaarloosd Kruis
Vrt Opgeknapt Kruis

LEES OOK:

Binnenkijken: zo ziet de villa van Pieter-Christiaan eruit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP, VRT. Beeld: ANP/EPA, VRT

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen