Vandaag op tv: alles over het leven van de Belgische koningin Elisabeth

En dan bedoelen we dus de vrouw van koning Albert I. Niet de 18-jarige dochter van Filip en Mathilde. Zij is wel kroonprinses, maar nog (lang) geen koningin.

We konden je vorige week nog melden dat Filips vader, Albert, ongekend open was over zijn oma Elisabeth. Dat gebeurde in een interview, dat ook aan bod komt in de docu die vanavond uitgezonden wordt. Deze Elisabeth was dus zijn grootmoeder. En kleindochter Elisabeth is dan weer naar haar vernoemd. Het programma is vanavond omstreeks 21.05 uur te zien op de Franse zender France 3.

Elisabeth leefde van 1876 tot 1965. Zij werd geboren in Duitsland, als Elisabeth Gabriele Valérie Marie. Voordat zij met de Belgische koningin Albert I trouwde, was zij al prinses: prinses von Wittelsbach. Samen kregen ze 3 kinderen. Leopold III, Karel en Marie José. Leopold is ook koning van België geworden, zusje Marie José werd later koningin van Italië.

Elisabeth staat onder meer bekend om haar grote liefde voor de kunsten. Ze speelde zelf niet onverdienstelijk viool. En 1937 is er de Elisabeth-wedstrijd, een internationaal muziekconcours.

Ook via Instagram kondigen de Belgische royals het tv-programma aan

Screenshot Instagram Belgian Royal Palace

LEES OOK:

Dit is het superleuke achterneefje van queen Elizabeth

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @belgianroyalpalace