Naamloos

Uitstel rechtszaak Delphine tegen koning Albert

De rechtszaak die Delphine Boël heeft aangespannen tegen haar biologische vader koning Albert wordt uitgesteld tot 10 september. De advocaten van beide partijen hebben dat gemeld aan Belgische media. Vanwege de coronamaatregelen is er gekozen voor deze nieuwe datum.

Tijdens de zitting moest worden vastgesteld of Albert, de voormalig koning van België, de biologische vader is van Delphine Boël. Maar het is niet meer nodig, want de DNA-test laat zien dat Delphine in 1968 werd geboren uit een relatie van Albert met barones Sybille de Selys Longchamps.

Koninklijk advocaat Alain Berenboom laat weten dat het nu nog gaat om de vraag of Delphine ook recht heeft op de achternaam van haar vader en of ze zich prinses van België mag noemen. Experts in familierecht denken dat ze daar aanspraak op kan maken. De raadsman van Delphine wilde echter niet bevestigen of dat inderdaad de inzet van Delphine is. Dat bewaart hij graag voor de zitting zelf. Delphine heeft altijd gezegd niet uit te zijn op titels, maar alleen op de erkenning door haar vader.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen