Laurent In Uniform

Trammelant in België: waar is het jaarverslag van prins Laurent?

‘Enfant terrible’ van het Belgische koningshuis, Laurent, laat weer van zich horen. Of beter gezegd: heeft niet genoeg laten horen. Want zijn jaarverslag over 2019 ontbreekt nog. En laat hij nu juist al onder een vergrootglas liggen…

Vorig jaar heeft Laurent liefst 325.000 aan staatstoelagen ontvangen. Het uitgeven daarvan moet echter wel verantwoord worden. Waaraan besteedt de prins – en jongere broer van koning Filip – zijn geld? Dat wil ook een Vlaamse politieke partij (N-VA) weten. De partij ziet eigenlijk liever dat Laurent en zus Astrid helemaal geen toelagen meer ontvangen die met publiek geld worden gefinancierd. Maar omdat het erg lastig is zoiets te bewerkstelligen, willen zij op z’n minst dat Laurent zijn uitgaven kan verantwoorden.

En dat gebeurt doorgaans met een jaarverslag. Zo leverde Máxima onlangs haar jaarverslag voor de VN in, waarvoor secretaris-generaal António Guterres haar via social media bedankte. Niet helemaal hetzelfde, maar wel een voorbeeld van iets op tijd aanleveren. Laurent zou zijn verslag echter wél hebben ingediend, maar deze is momenteel ‘kwijt’. De politieke partij die het aankaart vindt de uitgaven van Laurent al tijdenlang discutabel. N-VA is van mening dat hij in vorige jaarverslagen vaak activiteiten opvoert die eigenlijk niet serieus te nemen zijn voor een prins.

Een woordvoerder van koning Filip verzekert dat het verslag is ingeleverd. En dat onduidelijk is waar het nu dan moet zijn. De jaarverslagen van Astrid en oud-koning Albert zijn wel gevonden.

Laurent op een archieffoto, met zijn gezin.

Laurent En Gezin

En hier staan oom (Laurent) en nichtje (Elisabeth) samen op de foto. Op de achtergrond spotten we ook Mathilde nog.

Belgium Royalty

LEES OOK:

Prins Laurent geeft zijn mening over halfzus Delphine

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA