Belgium Royalty Solar Panels

Spanning in België: is koning zijn een ‘essentieel beroep’?

In België wordt deze dagen de vraag gesteld en discussie gevoerd over het feit wat precies een essentieel beroep is. Dit in verband met de volgorde – en eventuele voorrang – van vaccineren. De hamvraag: is koning zijn een essentieel beroep?

Koning, keizer, admiraal. Of toch: supermarktmedewerker, mondhygiëniste en fysiotherapeut? Het is slechts een greep uit vele voorbeelden. In België buigt men zich over de vraag welke beroepen aangemerkt kunnen worden als ‘essentieel’. En zodoende naar voren worden gehaald in het schema van vaccineren.

Daarbij wordt ook de vraag of de koning een essentieel beroep heeft, niet uit de weg gegaan. Als zijn beroep als niet-essentieel wordt aangemerkt, moet ook Filip tot de zomer wachten om een coronavaccinatie te krijgen. Vergelijkbaar met ons land, komen Filip en Mathilde met hun leeftijd (60 en 47) en goede gezondheid in elk geval later aan de beurt dan bijvoorbeeld Filips ouders, Albert en Paola (86 en 83).

België heeft momenteel een schema waarbij in april gestart wordt met de ‘kritische functies in essentiële beroepen’. En de vraag of Filip daar met zijn koningschap toe behoort, moet dus nog beantwoord worden.

Filip tijdens een Kerst-toespraak, afgelopen december

Belgium Royals King Christmas Message

LEES OOK:

Geen rijtuig, wel met de auto: W.A. gaat weer ambassadeurs ontvangen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA