jacht België Albert Paola boot koninklijke jacht

Schokkende ontboezeming Paola

Koningin Paola van België heeft zich voor een keer op televisie blootgegeven – en kwam met een schokkende ontboezeming.

Dat het huwelijk niet honderd procent harmonieus was wisten we al, Delphine is het dansende bewijs. De rol van Paolo bleef altijd schimmig. Dat heeft ook te maken met hoe de Belgen omgaan met hun koningshuis. Dat lijkt op hoe wij het doen. Liefst alles in eigen hand.

Zodat je vanzelf roddels en geruchten krijgt. Hardnekkige soms. En net als Victoria en Daniel en Zweden, heeft het Belgische paleis gekozen voor wat meer openheid. Waarbij het hof nog steeds grotendeels bepaalt hoe en wat.

In de documentaire vertelt Paola openhartig over haar jeugd, haar ontmoeting met Albert, haar aankomst in België, haar huwelijk, haar huwelijksproblemen, de opvoeding van haar kinderen.

Paola Ruffo di Calabria, geboren op 11 september 1937 in Toscane, is de jongste uit een gezin van 7 kinderen. Haar jeugd was gelukkig tot de oorlog, toen ze geconfronteerd werd met rouw. In een paar jaar verloor ze een broer, een zus en daarna haar vader, toen ze pas 9 jaar oud was.

Na haar huwelijk in 1959 kreeg ze al snel kritiek, omdat zij de voorkeur gaf aan het dolce vita boven het protocol, en omdat ze geen Vlaams sprak. ‘Het was een kwelling.’ Troost vond  ze bij andere mannen. Tot Albert zijn liefde voor haar uitsprak en het paar weer op het juiste spoor kwam.

LEES OOK:

PAOLA ‘ERG ONGELUKKIG’

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Paris Match