Rouwregisters voor Fabiola geopend

De Belgische steden Antwerpen en Bergen hebben rouwregisters geopend naar aanleiding van het overlijden van koningin Fabiola. Dat meldt persbureau Belga.

In Bergen kunnen mensen vanaf zondag in het stadhuis terecht om het rouwregister te tekenen. Antwerpen opent het register op maandag. Beide steden sluiten de rouwregisters op vrijdag 12 december, de dag dat Fabiola wordt begraven.

Het Antwerpse stadsbestuur betuigde zijn oprechte deelneming aan de koninklijke familie. En Bergen liet in een mededeling weten dat alle inwoners nu hun steun kunnen betuigen aan het koningshuis.

Staatsbegrafenis

De begrafenisplechtigheid is komende vrijdag om 10.00 in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in het oude centrum van Brussel. Dat meldt het koninklijk paleis zaterdagmiddag. Op verzoek van koning Filip krijgt zijn tante een staatsbegrafenis.

Op maandagochtend wordt het stoffelijk overschot van Fabiola van kasteel Stuyvenberg naar de kapel van het kasteel van Laken overgebracht. Dinsdag wordt het vervolgens in de namiddag naar het Koninklijk Paleis van Brussel gebracht. Het grote publiek kan woensdagmiddag en donderdag overdag persoonlijk afscheid nemen van Fabiola.

Fabiola overleed vrijdag op 86-jarige leeftijd in kasteel Stuyvenberg in Brussel. De echtgenote van de in 1993 overleden Belgische koning Boudewijn was sinds 2009 erg verzwakt, na een longontsteking die ze toen had opgelopen. De laatste tijd had ze ook kunstmatige beademing nodig.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen