Prinses Elisabeth bereidt zich voor op Militaire School

Na de zomer begint prinses Elisabeth met een opleiding aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. Ze is de oudste dochter van de Belgische koning Filip en daarmee toekomstig troonopvolgster. Ze treedt in een lange familietraditie, want ook haar vader, grootvader en overgrootvader gingen naar de academie.

Ze zal ten minste één jaar deelnemen aan de studie ‘Sociale en Militaire Wetenschappen’ waarbij ze ook een militaire grondvorming krijgt. Ze zal ook vakken volgen als psychologie, sociologie en geschiedenis. In haar toekomst als staatshoofd zal deze kennis goed van pas komen. In België is, anders dan in Nederland, de koning of koningin automatisch opperbevelhebber van de strijdkrachten.

De 18-jarige Elisabeth rondt zaterdag officieel haar studie af aan het Atlantic College. Ze krijgt haar diploma op basis van eerdere prestaties. Vanwege de coronacrisis konden er namelijk geen eindexamens plaatsvinden.

De prinses werkt nu alvast aan haar conditie, zodat ze na de zomer klaar is om aan haar studie te beginnen. Ze is één van 20 meisjes in een lichting van honderd nieuwe studenten die aan de interne opleiding beginnen. Elisabeth die slechts op een kwartier afstand van de academie woont, mag alleen in de weekeinden naar huis. “Het dagschema is intens”, vertelde kolonel Thierry Pirenne, directeur basisvorming, aan de Vlaamse krant. “De studenten leven als echte militairen, de hele tijd met elkaar en ze bouwen ook discipline op.”

 

Lees ook:

Op 19 mei 2018 traden prins Harry en actrice Meghan Markle in het huwelijk. Een sprookjeshuwelijk.

Vandaag 2 jaar geleden: de bruiloft van Harry en Meghan

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen