2d82dc85de042366773e4750ce807161

Prinses Delphine over koningshuis: ”We moet meebewegen met de tijd”

De dochter van oud-koning Albert noemt zichzelf een echte monarchist. Ze vindt echter wel dat het koningshuis moet meebewegen met de tijd. Dat schrijft Het Nieuwsblad naar aanleiding van een interview dat de prinses had met nieuwszender L24 vanwege haar nieuw verworven titel ‘Leider van het jaar’.

Prinses Delphine won de verkiezing van het Franse magazine Lobby, omdat de jury vond dat zij de meest inspirerende figuur van het afgelopen jaar was. De jury liet weten dat ze het boegbeeld is geworden van buitenechtelijke kinderen die strijden om erkenning. Ongeveer drie maanden geleden erkende de rechtbank dat Delphine de dochter is van oud-koning Albert. Ook de familienaam Van Saksen-Coburg en de titels van prinses van België en Hare Koninklijke Hoogheid werden haar toegekend, net als prinses Astrid en prins Laurent.

In het interview liet Delphine weten dat ze een gelijke behandeling als haar broers en zussen heel belangrijk vindt. “Of het nu een buitenechtelijk kind is, dan wel het kind uit een eerste huwelijk dat niet in een nieuw samengesteld gezin wordt opgenomen: een verstoten mens wordt scheef bekeken door de samenleving. Een kind heeft niet gevraagd om geboren te worden. Daarom is het belangrijk dat de familie duidelijk maakt: zij maakt deel uit ons leven. Zodat de buitenwereld dat dan ook zal aanvaarden.” De acceptatie begint volgens haar dus bij de familie, dan volgt de samenleving.

LEES OOK:

Fun fact: Willem-Alexander gaat graag met gezin naar de bioscoop

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen