Prinses Claire vraagt steun voor zwager

De Belgische prinses Claire vraagt steun voor haar zwager Steve Grant die aan een wandeltocht is begonnen van Apsley House in Londen naar de boerderij Hougoumont bij Waterloo in België. Hij wil met de wandeling van 260 kilometer geld ophalen voor Hulp voor Helden. Dat is een stichting die steun geeft aan militairen die gewond zijn geraakt bij acties in Afghanistan en Irak.

Steve Grant werd tot zijn actie aangespoord door de recente herdenkingen van de 70e verjaardag van D-Day, de 100e verjaardag van het begin van de Eerste Wereldoorlog en de aanstaande herdenking van 200 jaar sinds de slag bij Waterloo. ''Dat doet ons stilstaan bij de opofferingen die voor onze vrijheid zijn gemaakt'', aldus Grant in een uitleg.

Hij is op 4 september aan zijn tocht begonnen en hoopt op 18 september in Waterloo aan te komen. ''Mijn zwager loopt voor de gewonden, terwijl Laurent degenen herdenkt die nooit meer terugkwamen'', aldus Claire, met een verwijzing naar de herdenking in Antwerpen die prins Laurent zondag bijwoonde.

Steve Grant werkt als ‘conference officer’ bij de permanente vertegenwoordiging van Groot-Brittannië bij de Europese Unie. Hij is getrouwd met Joanna, de oudere zus van prinses Claire. Joanna werkt bij de Britse ambassade in de Belgische hoofdstad.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen