Prinses Astrid mist prijsuitreiking

De Belgische prinses Astrid moet dit jaar verstek laten gaan bij de uitreiking in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel van de Prinses Margriet Prijs. Astrid is op de dag van de uitreiking, waarbij prinses Margriet en prinses Laurentien wel aanwezig zijn, op handelsmissie naar Saoedi-Arabië en Oman.

De Prinses Margriet Prijs is in 2008 opgezet in samenwerking met de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Buitenlandse Zaken en wordt uitgereikt onder de vlag van de 60 jaar geleden opgerichte European Cultural Foundation (ECF). Prinses Laurentien is sinds 2007 voorzitter, prinses Margriet hanteerde de hamer van 1984 tot 2007.

De prijs is bestemd voor ‘denkers, kunstenaars en activisten die het Europese publiek met hun werk raken en aan het denken zetten over de rol die cultuur en culturele diversiteit in de samenleving spelen’. De prijswinnaars zijn dit jaar Teatro Valle Occupato (Italië) en Teodor Celakoski (Kroatië).

De prijsuitreiking door prinses Margriet vindt plaats op 18 maart. Prinses Astrid was de laatste jaren vaste gast bij de plechtigheid in Brussel. Sinds de troonswisseling vorig jaar vervangt ze haar broer koning Filip als boegbeeld van buitenlandse economische missies.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen