Prins Laurent heeft zijn ouders niet nodig

De Belgische prins Laurent zit er niet mee dat zijn ouders hem in de steek lieten toen hij eerder deze maand in coma lag in een Brussels ziekenhuis. Dat blijkt uit een kort gesprek dat een Waalse journalist donderdag met Laurent voerde. ‘Op mijn 50ste heb ik mijn ouders niet meer nodig’, aldus de jongste zoon van koning Albert en koningin Paola.

Prins Laurent verscheen zondag voor het eerst weer in het openbaar. Hij woonde met prinses Claire en hun drie kinderen de paasviering bij in het Waals-Brabantse Bonlez, waar de ouders van Claire wonen. Laurent oogde vermoeid en vermagerd – hij is 15 kilo afgevallen in het ziekenhuis, zo bericht Het Nieuwsblad vrijdag.

Laurent vertelde nog een lange revalidatie nodig te hebben. ‘Luister, mijn herstel zal langzaam, zeer langzaam verlopen. Het is niet zo dat ik morgen plots hersteld zal zijn, zoveel is zeker.’ Het was voor het eerst in bijna een jaar dat de prins een journalist te woord stond.

Laurent lag drie weken in het ziekenhuis met een zware longontsteking en werd in een kunstmatige coma gebracht. Er werd gespeculeerd dat de broer van koning Filip aan een depressie zou lijden of een zelfmoordpoging had ondernomen. ‘Of ik die verhalen heb gehoord? Ik lag in coma’, deed Laurent een vraag daarover af.