Belgium Royalty

Prins Laurent geeft zijn mening over halfzus Delphine

De broer van de Belgische koning Filip, prins Laurent, heeft zich voor de tweede keer binnen een week uitgelaten over zijn nieuwe halfzus Delphine. Tijdens zijn bezoek aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren liet hij donderdag in het midden wat hij van de situatie vindt. “Ik zeg niet dat ik blij ben of niet blij ben.”

De 56-jarige prins herhaalde wel dat Delphine altijd welkom is. “Als ze dat nodig heeft, komt ze. Als ze dat niet nodig heeft, komt ze niet. Voor u is dat een nieuwigheid, voor mij is dat geen nieuwigheid”, zegt de prins. “Want ze weet dat onze deur – van mijn vrouw en ik – altijd openstaat voor haar. Dat weet ze, dus ik moet dat niet in publiek melden.”

Laurent kent prinses Delphine naar eigen zeggen al twintig jaar. “Ik zeg niet dat ik blij ben of niet blij ben. Ik zeg gewoon maar dat de deur open is voor haar, en dat is het belangrijkste”, besluit hij.Filip en Delphine ontmoetten elkaar eerder deze maand nadat het Brusselse Hof van Beroep eindelijk uitspraak had gedaan in de al zeven jaar lopende rechtszaak van Delphine tegen Filips vader koning Albert II. Zij wilde erkend worden als buitenechtelijke dochter van Albert, maar hij weigerde dat. Het Hof gaf Delphine op alle punten gelijk. Delphine kreeg toen de koninklijke achternaam en de titel van prinses. 

LEES OOK:

Kranten over Willem-Alexanders spijtbetuiging: ‘Historisch!’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.