Prins Gabriël viert elfde verjaardag

Prins Gabriël van België viert woensdag zijn verjaardag. Het tweede kind van koning Filip en koningin Mathilde is 11 jaar geworden.

Gabriël houdt van voetbal. Hij gaat graag met zijn vader mee naar wedstrijden. Tijdens het WK voetbal in Brazilië afgelopen zomer noemden Belgische kranten hem een superfan. Ook was hij met zijn broertje en zusjes van de partij toen zijn ouders in het Koning Boudewijnstadion in Brussel de training van het nationale voetbalelftal bezochten voor aanvang van het WK.

Een maand geleden ging prins Gabriël voor het eerst mee naar de dankdienst, het Te Deum, in de kathedraal van Brussel aan het begin van de Belgische nationale feestdag. De kinderen van koning Filip en koningin Mathilde hadden die nog niet eerder bijgewoond. Het Belgische koningspaar kiest ervoor hun vier kinderen mondjesmaat te laten deelnemen aan publieke evenementen, en meestal onaangekondigd. Prins Gabriël deed voor de kathedraal al enthousiast mee met handen schudden.

Prins Gabriël is na zijn 12-jarige zus prinses Elisabeth tweede in de lijn van de troonopvolging. Zijn opa koning Albert deed vorig jaar juli afstand van de troon om plaats te maken voor zijn zoon Filip.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen