Ook koning Filip houdt tv-toespraak

In ons land sprak premier Rutte het volk toe en uitte koning Willem-Alexander op onder meer Instagram nog eens zijn dank en waardering voor hulpverleners, werkenden en iedereen die meedenkt. In België sprak koning Filip op tv zijn volk toe.

Gisteravond rond dezelfde tijd als de toespraak van premier Rutte konden onze zuiderburen kijken en luisteren naar hun koning, Filip. Hij benadrukte dat het land zich in een cruciale fase bevindt om het virus niet verder te verspreiden.

De maatregelen die ook België heeft getroffen, zoals het sluiten van de scholen en verbieden van evenementen, vraagt een groot aanpassingsvermogen van iedereen, zo meende hij. “We moeten dit voor onszelf doen, maar ook voor de anderen en vooral voor de kwetsbaren onder ons.”

Lees ook:

Hij bedankte ook de hulpverleners en ouderen die nu in afzondering leven. Bovendien richtte hij zich tot de jongeren van het land: “Ook van de jongeren wordt verantwoordelijkheidsbesef gevraagd. Onze houding hierin is essentieel, en kan levens redden.”

Filip sprak ten slotte de hoop uit dat de beproeving het land sterker zal maken.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen