Nepal verwacht meer toerisme na bezoek prinses Astrid

De Nepalese ambassadeur in België, Lok Bahadur Thapa, verwacht dat het aantal Belgische toeristen in het land dit jaar zal verdubbelen.

Dat meldt toeristensite Travreport. Volgens hem komt dat door het bezoek van prinses Astrid, die met haar man Lorenz in Nepal is voor een humanitaire missie.

LEES OOK:

Hoopvol

De ambassadeur is op zoek naar manieren om nog meer toeristen naar Nepal te lokken. Hij denkt dat het bezoek van de zus van koning Filip erbij zal helpen. Astrid, die erevoorzitter is van de Damiaanactie, reisde naar het land af om medewerkers van het goede doel daar te steunen. De organisatie heeft meerdere humanitaire projecten in Nepal, waaronder voor lepra- en tbc-patiënten.

Landmijnen

Tijdens haar bezoek aan Nepal bezocht de prinses verschillende ziekenhuizen. Ook bezocht ze de president om te praten over de strijd tegen landmijnen. Astrid vroeg de leider ook of het land wil toetreden tot de Ottowa-conventie, een internationaal verdrag tegen landmijnen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

⁣ ⁣ Bezoek aan het gezondheidsproject voor lepra- en tuberculosepatiënten van Damiaanactie in Nepal. Prinses Astrid spreekt er met de medewerkers van de ngo en neemt haar tijd om de patiënten van het project te ontmoeten. Helaas ondervinden zij nog altijd de kwalijke gevolgen van de stigma’s die deze ziektes met zich meebrengen. Prinses Astrid is erevoorzitter van Damiaanactie.⁣ —————⁣ Visite de projets au profit de patients atteints de la lèpre et de la tuberculose de l’ Action Damien au Népal. Rencontre avec les collaborateurs de l’ONG sur le terrain et visite à des patients afin de lutter contre la stigmatisation des personnes souffrant de ces maladies. La Princesse Astrid est la Présidente d’Honneur de l’Action Damien.⁣ —————⁣ Visit to the health project for leprosy and tuberculosis patients from the Damien Foundation in Nepal. Princess Astrid speaks with the staff of the NGO and takes her time to meet the patients of the project. Unfortunately, they are still experiencing the bad effects of the stigmas associated with these diseases. Princess Astrid is honorary chairman of the Damien Foundation.⁣ ⁣ @damiaanactie @actiondamien #Damiaanactie #ActionDamien #HRHvisitsNepal #WorldLeprosyDay #BelgianRoyalPalace #MonarchieBe⁣ ⁣ 📸 Belga

Een bericht gedeeld door Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace) op

Bron: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen