Belgium Royals Pandemic Covid19 Coronavirus

Mathildes modejaar 2020: veel Belgische ontwerpers

Bij onze zuiderburen hebben een krant en een modeblogger Mathildes outfits van het afgelopen jaar onder de loep gelegd. En wat blijkt.. de koningin trok in 2020 maar wat graag mode van eigen bodem aan.

Modebewuste Mathilde, die er altijd goed verzorgd uitziet en vaak zelfs haar mondkapjes matcht met haar outfits, heeft dit jaar dus veelal gekozen voor modeontwerpers uit België. De krant Het Nieuwsblad zocht dit samen met een modeblogger, Jelka van Huyse, uit.

Mathilde werd in 105 verschillende outfits gespot en/of gefotografeerd. Daarvan waren er maar liefst 51 van Edouard Vermeulen en zijn bekende modehuis Natan. Ook onze Máxima draagt graag Natan. Iets waarvan Nederlandse ontwerpers juist zeggen: draag eens wat vaker poldermode!

Verder werd Mathilde 8 keer in ontwerpen van Dries van Noten gezien. Maar ook up-and-coming Belgische designers konden haar goedkeuring wegdragen. Caroline Biss en Meer Couture zijn 2 relatief nieuwe, jonge namen waarin de vorstin zich hulde in 2020.

Een paar mooie voorbeelden.

Op de nationale feestdag (21 juli) droegen Mathilde en Elisabeth hoeden en haarstukjes van modehuis Fabienne Delvigne.

Mathilde Hoed Foto Van Frederic Andrieu

Op werkbezoek in september koos ze voor deze in-het-oog-springende outfit van Natan. Dat merk, van Edouard Vermeulen, is al jaren hofleverancier.

Mathilde Werkbezoek Outfit Natan

En de trenchcoat die ze droeg tijdens dit familie-uitstapje, was van Caroline Biss. Dit wordt in België als een meer betaalbaar couturemerk gezien. Modeblogger Jelka juicht haar keuze van harte toe.

Mathilde Trenchcoat Anp Epa

LEES OOK:

Eloise ging live op Instagram: zo viert ze Kerst met familie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Frederic Andrieu