Mathilde bezoekt schoolproject voor zieke kinderen

De Belgische koningin Mathilde heeft dinsdag in het Sint-Aloysiuscollege in Menen een les gevolgd. De vrouw van koning Filip kwam een kijkje nemen bij het Bednet-project, dat zieke kinderen in staat stelt om vanuit huis lessen via de computer en een webcam te volgen. Dat meldt persbureau Belga.

Mathilde ontmoette leerlinge Ellen Bettens, die herstelt van een operatie en noodgedwongen de lessen thuis via Bednet moet volgen. De leerlingen van de klas van Ellen gaven voorbeelden waarom Bednet goed is. "Zo blijven we Ellen zien en verruimt ze haar leefwereld. Ze moet niet altijd denken aan haar ziekte", vertelden ze. Ellen kan al sinds september niet meer naar school gaan, wegens een hersentumor.

De koningin volgde een deel van de les en werkte met Ellen via Bednet mee aan een groepsproject. Na het groepswerk kwam Ellen zelf nog naar de klas om de koningin te ontmoeten. Ze gaf haar een knutselwerkje en een boekje met daarin haar levensverhaal.

Bednet ondersteunt dit schooljaar 234 kinderen. Negen op de tien Bednetters kunnen zo na een periode van afwezigheid op school weer gemakkelijk meedoen of overgaan naar het volgende schooljaar.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen