Lastig: kiest prinses Elisabeth voor België of voor school?

De oudste telg van Filip en Mathilde, Elisabeth, studeert aan een internationale school in Wales. En die school heeft nu besloten dat studenten die terug willen naar hun thuisland, niet meer mogen terugkeren.

Het heeft alles te maken met corona. Hoe kan het ook anders. Elisabeth is student aan het Atlantic College in Wales, in het Verenigd Koninkrijk. Haar school komt met strenge maatregelen om de verspreiding van corona te beperken.

Zo mogen studenten die nu – óf in de aanstaande Paasvakantie – naar huis gaan, niet meer terugkomen. Wel worden er digitale lessen verzorgd, zodat thuis de studie kan worden voortgezet. De eerstejaarsstudenten zijn zelfs allemaal naar huis gestuurd. Zij zouden een te groot risico vormen voor de oudere studenten die eindexamen gaan doen binnenkort.

Lees ook:

Prinses Elisabeth is één van die ouderen studenten. En voor haar staan er dus eindexamens gepland. Zij mag de schoolcampus niet verlaten. Tenzij er ‘uitzonderlijk goedgekeurde omstandigheden’ zijn, zo meldt de school. Als Elisabeth naar België zou gaan, mag ze dit volledige schooljaar niet meer terugkeren naar Atlantic College. En dus mogelijk ook haar eindexamens niet meer doen.

Elisabeths broertjes, Gabriël en Emmanuel en haar zusje Eléonore zitten al thuis in België vanwege corona. Zij volgen alle drie onderwijs aan verschillende scholen, maar ook in België is dat nu opgeschort.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen