Koningin Mathilde naar muziekconcours

Koningin Mathilde is maandag in Brussel bij de eerste sessie van de halve finales van de Koningin Elisabeth-wedstrijd. Na de voorronden vorige week, waaraan 76 pianisten deelnamen, zijn nu nog 24 musici over die deze week ieder twee keer moeten optreden voor de internationale jury om te bepalen wie er naar de finaleronde gaan.

Elke dag zijn er twee zittingen waarin telkens vier pianisten aan de beurt komen. Twee van hen spelen een concerto van Mozart, waarbij het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië ondersteuning verleend. De kandidaten hebben de keuze uit vier concerti. De andere twee voeren een recital uit, waarin ten minste één verplicht nummer is opgenomen van Fabian Fiorini, Tears of Lights. Bij een volgende sessie is het omgekeerd.

Koningin Mathilde, die deze week als beschermvrouw van het muziekconcours een paar keer komt luisteren, komt onder de halve finalisten geen Belgische deelnemers meer tegen. Yannick Van de Velde en Florian Noack zijn beiden uitgeschakeld. "De wedstrijd was op een heel hoog niveau. Ik heb bijna op mijn best gespeeld, het was het beste dat ik op dat moment kon doen", zei Van de Velde na zijn eliminatie.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen