Koningin Mathilde vecht tegen cyberpesten

Koningin Mathilde van België vestigt de aandacht op cyberpesten door komende week een studiedag over dit onderwerp bij te wonen van de Universiteit Antwerpen. Vrijdag begint de Vlaamse week tegen pesten.

Pesten, en in het bijzonder cyperpesten, met kinderen en jongeren als daders en slachtoffers, is een zorgwekkend fenomeen. De vorstin vraagt aandacht voor deze problematiek, die sterk de ontwikkeling van jongeren kan beïnvloeden. De website van het Belgische koningshuis vermeldt dat de koningin in het bijzonder aandacht wenst te besteden aan preventie, een belangrijke schakel bij het bestrijden van cyberpesten.

Doel van de studiedag op donderdag 27 februari is om de nieuwste wetenschappelijke onderzoeksresultaten te koppelen aan de ervaringen van leerkrachten, hulpverleners en politie. Door kennis en ervaringen uit te wisselen kan de preventie verbeteren.

De titel van de studiedag is 'Bits of Help. Nieuwe media inzetten tegen cyberpesten'. De studiedag is onderdeel van het onderzoeksproject Friendly ATTAC, dat staat voor Adaptive Technological Tools Against Cyberbullying. Het project gaat na op welke manier technologische middelen kunnen worden ingezet tegen cyberpesten bij jongeren.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen