Koningin Mathilde schrijft open brief aan Belgische jeugd

Mathilde en Filip trekken zich het lot van hun landgenoten zeer aan. Op de website van het koninklijk huis staat nu een mooie brief van koningin Mathilde, die ze richt aan alle jongeren van België.

Ook in België zitten de meeste kinderen en jongeren thuis. Mathilde schrijft dat ze goed begrijpt dat thuiszitten niet altijd even leuk of makkelijk is. Het niet kunnen zien van vrienden al helemaal niet. Ze bedankt specifiek de jongeren die zich goed aan alle maatregelen houden. Die zich als ‘verantwoordelijke burgers’ gedragen.

En ze snapt ook dat de huidige situatie onzekerheid met zich meebrengt. Onder meer over hoelang dit alles nog gaat duren. “Door het gebrek aan menselijk contact en activiteiten kan het gebeuren dat sommigen onder jullie zich angstig voelen of het zelfs niet meer zien zitten. Het lukt ook niet altijd om een antwoord te geven op al jullie vragen”, schrijft ze.

Lees ook:

Mathilde moedigt de jongeren aan over hun gevoelens te praten, met hun ouders bijvoorbeeld. Maar ook om zelf actief te vragen naar hoe het met anderen gaat. Ze geeft als tip om de dagelijkse routines die ze gewend waren zo goed als mogelijk te blijven volgen. En als ze dan naar buiten gaan voor wat frisse lucht, “blijf dan wel dicht bij huis”.

Op het Twitter-account van de Belgische royals staat een linkje naar de brief:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP, monarchie.be.nl. Beeld: ANP/EPA, Twitter @MonarchieBe

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen