Koningin Mathilde praat over mode

Koningin Mathilde is op donderdag 26 maart aanwezig bij een rondetafelgesprek met Belgische modeontwerpers. Tijdens het gesprek maakt de koningin kennis met het project Flanders Fashion Fuel van het Flanders Fashion Insitute, zo heeft het paleis donderdag bekendgemaakt.

Het Flanders Fashion Insitute ondersteunt de Belgische modesector. Om te zorgen voor een sterke sector adviseert het FFI modeontwerpers en -labels op zakelijk vlak, promoten ze ontwerpers in het buitenland en coachen ze een selectie van jonge modeondernemers met hoog potentieel.

Met het project Flanders Fashion Fuel geeft het FFI vier modeontwerpers een duwtje in de rug. De uitgekozen designers krijgen een intensieve zakelijke begeleiding en een financiële ondersteuning van 50.000 euro verspreid over vier seizoenen.

Het rondetafelgesprek wordt georganiseerd door het ModeMuseum van de provincie Antwerpen. Na het gesprek zal de koningin ook een bezoekje brengen aan de tentoonstelling Inspirations van modeontwerper Dries Van Noten. De koningin hoopt door haar aanwezigheid de modesector te steunen, aldus het Belgische hof.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen