Belgium Royals

Koningin Mathilde leidt gesprek over duurzaamheid en armoede

Donderdag heeft koningin Mathilde van België heeft donderdag een rondetafel voorgezeten over duurzaamheid en armoede in het Koninklijk Paleis in Brussel. Onder meer vertegenwoordigers van het Steunpunt tot bestrijding van de armoede en van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling namen deel aan het rondetafelgesprek.

De toegenomen bestaansonzekerheid als gevolg van de coronapandemie kwam in de vele gesprekken die de koningin had tijdens de laatste maanden kwam de toegenomen bestaansonzekerheid als gevolg van de coronapandemie vaak naar voren. Bovendien werd het verslag van het Steunpunt tot bestrijding van de armoede voor de eerste maal gewijd aan deze belangrijke problematiek. Koningin Mathilde is pleitbezorger van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Koning Filip kreeg woensdag ook bezoek op het paleis. Hij ontving de zes winnaars van de #hoopdoetleven-challenge. Voor de challenge werd gezocht naar getuigenissen van ‘coronahelden’, ofwel mensen die “zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor onze samenleving tijdens de coronacrisis.”

Lees ook:

Bijzonder! Gravin Sophie bezoekt ambulancedienst die haar leven redde

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.