Koning Filip krijgt ziekenkamer van coronapatiënten te zien

Vanochtend is de Belgische koning Filip op bezoek gegaan bij het Universitair Ziekenhuis Brussel. Tijdens het coronavirus verblijft hij in thuisisolatie in het kasteel van Laken, maar voor dit uitstapje hoefde hij niet ver weg te gaan. Het ziekenhuis is in Jette ligt op amper zes kilometer afstand van Laken. Hier is een extra afdeling ingericht om de capaciteit van de intensive care ten tijden van corona te vergroten.

Rondleiding op de afdeling

De koning sprak met het personeel en kreeg een rondleiding over de afdeling. Hoewel hij wegbleef van de patiënten, kreeg hij wel een proefopstelling van een ziekenkamer te zien. Hij ontmoette ook de psychologen die de medewerkers van het ziekenhuis ondersteunen.

Naaiatelier voor mondmaskers

Naast de extra afdeling is er ook een tijdelijk naaiatelier opgezet waar medewerkers de hele dag mondmaskers en beschermende kleding maken voor het ziekenhuispersoneel. Filip nam ook hier een kijkje. “Onze ziekenhuizen hebben zich uitstekend voorbereid en we kunnen rekenen op fantastische professionals. Hartelijk dank aan iedereen voor de goede zorgen en onuitputtelijke inzet!”

Lees ook:

Mathilde moedigt de jongeren aan over hun gevoelens te praten, met hun ouders bijvoorbeeld. Maar ook om zelf actief te vragen naar hoe het met anderen gaat. Ze geeft als tip om de dagelijkse routines die ze gewend waren zo goed als mogelijk te blijven volgen. En als ze dan naar buiten gaan voor wat frisse lucht, “blijf dan wel dicht bij huis”.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP, monarchie.be.nl. Beeld: ANP/EPA.

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen