Belgium Royal Coronavirus

Koning Filip gaat ondanks maatregelen gewoon op pad

De Belgische koning Filip volgt de raad om vooral te telewerken niet zo streng op, zo blijkt uit de sociale media en de agenda van het Belgische hof. Donderdag had Filip maar liefst drie fysieke ontmoetingen in het Koninklijk Paleis in Brussel.

Daar ontving hij achtereenvolgens senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose, kamervoorzitter Eliane Tilleux en de deken van het diplomatiek korps, de pauselijke nuntius Augustine Kasujja. Het paleis verspreidde foto’s van de audiënties, waarbij de koning en zijn bezoekers netjes op anderhalve meter van elkaar aan weerszijden van de open haard poseerden.

Eerder deze week kreeg koning Filip ook al visite. Op maandag kwam zoals gebruikelijk eerste minister Alexander De Croo langs in het paleis en dinsdag was vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès te gast.

Het Belgische roddelblad P-NWS vroeg zich af of al die ontvangsten wel nodig waren en of de koning niet als andere Belgen zijn ontmoetingen via videoconferenties kon afhandelen. Het paleis zelf geeft op de eigen website ook aan dat dit de richtlijn is van het koningspaar. “De vorsten hebben momenteel hoofdzakelijk telefonische contacten of videoconferenties met de voornaamste actoren uit ons land”, aldus de mededeling.

LEES OOK:

Met deze man gaat ex-vrouw van prins Louis trouwen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.