Koning Albert: ‘Ik denk aan einde van mijn leven’

De Belgische koning Albert, die vandaag zijn 80e verjaardag viert, heeft een interview gegeven aan de Vlaamse omroep VTM. Daarin vertelt de oud-vorst vaak aan het einde van zijn leven te denken. ‘Met een mengeling van gevoelens, want ik zie niet graag dat mijn vrouw alleen blijft.’ Eerder deze week baarde Albert al opzien door een uitgebreid Franstalig interview te geven aan de Waalse omroep RTL-TVI.

Koning Filip en de persdienst van het paleis waren niet op de hoogte van het interview met RTL-TVI, maar VTM zegt dat het paleis nu wel van tevoren is geïnformeerd.

VTM-journalist Barend Leyts sprak met de koning op het Kasteel Belvedère. Albert benadrukt dat het om een eenmalig interview gaat om zijn kant van het verhaal te vertellen: ‘Ik ben eigenlijk gepensioneerd he. En dus ben ik vrijer, denk ik, om een beetje te kunnen praten over mijn leven, over mijn jeugd, over de tijd dat ik een adolescent was en later een volwassene.’

Het integrale interview wordt uitgezonden door VTM op maandag 9 juni en op dinsdag 10 juni 2014, als proloog van het uitgebreide tweeluik van RTL-TVI.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen