2020 09 09 15

Heeft koning Filip corona?

Het was even spannend, maar gelukkig is de Belgische koning toch niet door de Belgische informateur Egbert Lachaert besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de coronatest die de koning uit voorzorg had gedaan. Het paleis liet weten dat het resultaat negatief is.

Lachaert bleek dinsdag het virus te hebben. Omdat de liberale voorman de voorgaande dagen niet alleen collega-partijleiders had ontmoet, maar ook koning Filip onderging ook hij een test. 

De onderhandelaars komen uit voorzorg tot volgende week vrijdag niet fysiek bijeen, meldt Lachaerts sociaaldemocratische collega-informateur Conner Rousseau. Dan moet bekend zijn geworden of ze misschien toch waren besmet, maar het virus pas later de kop opstak. In de tussentijd werken ze op afstand door aan een nieuwe regering, twitterde Rousseau.

Ze hoopten volgende week al klaar te zijn, omdat dan de termijn van de interim-regering afloopt. Maar dat is nu onhaalbaar. Of ze meer tijd krijgen en of interim-premier Sophie Wilmès nog even aanblijft is onduidelijk.

Lees ook:

Koning Máxima hamert op muziekonderwijs

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.