Geestelijke bijstand voor prins Laurent

De zieke prins Laurent krijgt donderdag bijzondere steun van een oude bekende. De in Frankrijk en België als 'rock priester' bekend staande Père Gilbert komt uit Parijs naar het ziekenhuis in Brussel om Laurent te bezoeken. Gilbert zegende in 2003 het huwelijk van prins Laurent en prinses Claire in. Hij heeft naar eigen zeggen de afgelopen dagen al veel voor de prins gebeden, zo meldt Het Nieuwsblad.

Prins Laurent, die al tien dagen in het ziekenhuis ligt met een acute longontsteking, kende woensdag een ‘positieve dag’. "Hij is aan de beterende hand", aldus de Vlaamse krant. Zodanig zelfs dat de artsen in het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel) denken dat Laurent weer zelfstandig kan ademen.

De prins zal volgens de Belgische media donderdag geleidelijk aan uit zijn kunstmatige coma worden gehaald. Op tijd voor het bezoek van Guy Gilbert (78). "Ik heb een telefoontje gekregen van prinses Astrid met dat verzoek", aldus de priester. "Onze vriendschap is sterk", zei Gilbert tegen Het Nieuwsblad. "Ik heb de voorbije dagen al vaak voor hem gebeden."

Koning Albert en koningin ­Paola daarentegen hebben zich nog niet aan het ziekbed van hun jongste zoon gemeld. Koning Filip bezocht zijn broer maandagavond en koningin Mathilde ging dinsdag langs.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen