Belgium Royalty Christmas

Fotograaf deelt grappig feitje over kerstfoto Belgische royals

Het Belgische koningshuis wordt al vele jaren vastgelegd door fotograaf Michel Gronemberger. Met het Belgische Nieuwsblad deelt hij een leuk feitje over de kerstfoto van dit jaar.

Koning Filip en koningin Mathilde staan op de foto arm in arm. Naast de koning staat de jongste zoon van het gezin, prins Emmanuel. Achter de drie staan prins Gabriël, prinses Éleonore en prinses Elisabeth. Het lijkt alsof de jongste van het gezin, prinses Éleonore, even groot is als haar broer en zus, maar niets is minder waar. “Neen, ze gebruikt een houten blok als verhoging”, onthult Michel. “Als u goed kijkt, ziet u Filip tegen de witte kubus leunen, terwijl een hoek ervan uitsteekt tussen hem en Mathilde.”

Voor het kerstportret, dat werd gemaakt in oktober, bezochten koning Filip en zijn gezin de studio van de officieuze hoffotograaf. Dat is opmerkelijk, want de fotograaf gaat normaal gesproken altijd op zoek bij het paleis in Brussel of het kasteel van Laken om plaatjes van de koninklijke familie te schieten.

LEES OOK:

Prins Christian weer buiten gespot na coronadiagnose

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.