Filip, Mathilde én Eléonore onthalen Rode Duivels in Laken

Koning Filip is zeer trots op zijn Rode Duivels. De voltallige Belgische voetbalselectie en de begeleidende staf bracht zondagmiddag een bezoek aan het koninklijk Kasteel van Laken in Brussel.

"In naam van alle Belgen wil ik jullie bedanken voor jullie prachtige prestatie op het WK. Jullie behoren nu tot de drie beste ploegen in de meest populaire en bekeken sport ter wereld. Dat is heel wat voor ons land. Jullie hebben de harten van de hele wereld veroverd. Jullie teamgeest en strijdlust waren fantastisch", zei Filip tegen de spelers.

België leverde een historische prestatie door als derde te eindigen op het WK voetbal. De beste prestatie tot nu toe was de vierde plaats bij het WK in 1986.

Ook Eléonore van de partij

Voorafgaand aan de toespraak van Filip werden de spelers gefeliciteerd door de koning, koningin Mathilde en hun dochter Eléonore. De selectie was overigens niet helemaal compleet. Basisspeler Toby Alderweireld lag ziek op bed en kon er niet bij zijn.

Het feestje voor de Belgen is voorlopig nog niet ten einde. Het bronzen team rijdt later op de dag met een open bus door het centrum van Brussel om uiteindelijk gehuldigd te worden op het stadhuis aan de Grote Markt.