‘Enfant terrible’ prins Laurent is jarig

57 kaarsjes voor de Belgische royal vandaag! Laurent heeft zich niet altijd bij iedereen even geliefd gemaakt met zijn keuzes, levenswijze en uitspraken. Maar hij is en blijft jarig.

Een echte herfstverjaardag voor de Belgische prins. Hij is getrouwd met Claire. Zij is professioneel landmeter en houdt zich bezig met het bestuderen van de vorm en afmetingen van de aarde. Samen hebben zij 3 kinderen: Louise (16) en Nicolas en Aymeric (een tweeling, 14). Laurent staat momenteel op de 12de plek in de lijn voor troonopvolging.

Zowel in België als in Nederland heeft Laurent door de jaren heen wat stof doen opwaaien en wat voorhoofden doen fronsen. Vrij recent nog deed hij enkele uitspraken over de gewezen koning Leopold II van België, die niet bij iedereen goed vielen. En in het verleden haalde zijn flamboyante levensstijl regelmatig de bladen. Ook politiek gezien doet hij weleens een misstap. Zo bezocht hij in 2017 de Chinese ambassade op eigen titel, hij had hiervoor geen toestemming gekregen van broer en huidig koning Filip. En jaren daarvoor reisde hij naar Congo, wat ook als zeer omstreden werd gezien.

Laurent wordt op de social media-kanalen van de Belgische royals vooralsnog niet in het zonnetje gezet. Wellicht volgt een foto van hem later vandaag nog. Wil je van meer royals weten wanneer ze jarig zij? Wij maakten dit handige artikel!

Laurent met Claire en hun kinderen

Laurent En Gezin

Laurent brengt een militaire groet in zijn uniform, mét stoere zonnebril op

Laurent In Uniform

LEES OOK:

Prins Laurent geeft zijn kinderen bijzondere gadget mee naar school

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Belgian Royals