Epaselect Belgium Royalty National Day

Delphine besmet met corona: mist meteen een danstraining

Het is – op het staatsbezoek van W.A. en Máxima aan Noorwegen na – zo’n beetje hét nieuws van de dag: Delphines deelname aan Dancing With The Stars. De Belgische prinses moest alleen wél meteen een training skippen.

Vorige week zat eigenlijk volgepakt met trainingen voor Delphine, die dit jaar deelnemer is aan Dancing With The Stars in België. Het grootste deel ervan moest ze echter skippen, omdat ze besmet was geraakt met corona. Ze is inmiddels hersteld, maar voelt zich nog wel flink moe. Het virus had haar ‘flink te pakken’, zegt ze.

“De ziekte heeft me echt verrast. Afgelopen zomer werd ik 2 keer gevaccineerd. Ondertussen heb ik al 36 uren aan danstraining verspeeld. Daardoor hink ik nu wel een beetje achterop, maar ik gooi de handdoek zeker niet in de ring. Integendeel”, vat de prinses een en ander samen.

Delphines deelname aan het dansprogramma werd eerder vandaag bekendgemaakt. En een paar uur later kwam het nieuwtje dat ze gekoppeld is aan een Nederlandse danser. Halfbroer Filip is minder content met haar rol in de show, hij zou het ongepast vinden voor een Belgische royal om deel te nemen aan een dergelijk programma.

LEES OOK:

Deze Britse royal is 18 geworden en staat voor een grote keuze

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA