Dak- en thuislozenrestaurant krijgt bezoek van koningin Mathilde

De Belgische koningin Mathilde is gisteravond op bezoek geweest bij het dak- en thuislozenrestaurant Kamiano van de Sint-Egidiusgemeenschap in Brussel. Haar jongste dochter prinses Eléonore van twaalf jaar ging ook mee.

Sinds de coronacrisis kloppen steeds meer dak- en thuislozen aan voor een warme maaltijd. Mathilde en haar dochter zagen samen hoe de afhaalmaaltijdendoor vrijwilligers werden verpakt en uitgedeeld. De prinses overhandigde zelf ook een warme hap. Foto’s hiervan werden gedeeld op sociale media door het Belgisch hof.

View this post on Instagram

⁣ ⁣ Distribution de repas à emporter pour les sans-abris et les personnes vulnérables par des bénévoles du restaurant pour sans-abris Kamiano à Bruxelles. Depuis le début de la pandémie du coronavirus, de plus en plus de sans-abris font appel à Kamiano pour un repas chaud.⁣ —————⁣ Take-away voedselbedeling voor daklozen en kwetsbare personen, voorzien door vrijwilligers van Sant’Egidio/Kamiano in Brussel. Sinds de uitbraak van de coronapandemie kloppen steeds meer dak- en thuislozen aan voor een warme maaltijd.⁣ ⁣ @santegidio_be #distributionderepas #voedselbedeling #bénévoles #vrijwilligers #EnsembleContreCorona #SamenTegenCorona #GemeinsamGegenCorona #TogetherAgainstCorona #Corona #Covid_19 #COVID19 #COVID19BE #CoronaVirus #MonarchieBe #BelgianRoyalPalace

A post shared by Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace) on

Lees ook:

Het is toch nog mogelijk om een kijkje te nemen in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Momenteel is het paleis gesloten vanwege de coronacrisis. Op 30 mei zendt Omroep MAX een rondleiding door het officiële ontvangstpaleis van de koning uit op televisie.

Kijkje nemen in het gesloten Paleis op de Dam? Omroep MAX geeft een exclusieve rondleiding

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen