Belgische prinses Elisabeth studeert zonder beurs

Ondanks een lijst met namen die online rondgaat, ontvangt de 18-jarige geen beurs en wordt haar studie dus bekostigd uit de portemonnee van haar ouders. Na aanhoudende geruchten kwam het koningshuis met meer duidelijkheid hierover.

Op social media gaat een lijst rond met namen van allerlei studenten die naar het United World College gaan én daarvoor een beurs krijgen. Dat is de school van Elisabeth, in Wales, en ook haar naam stond op die lijst. Klopt niets van, zeggen haar ouders Filip en Mathilde. En dus hebben zij gisteren een verklaring uit doen gaan om dit te ontkrachten.

Sterker nog, Elisabeth werd afgelopen najaar 18 jaar. Als Belgische royal heeft ze dan recht op een toelage van de staat. Maar vader Filip heeft daar nog even de rem op gezet. Hij vindt het niet netjes als ze nu al geld zou ontvangen, terwijl ze nog geen publieke functies vervult als royal.

Lees ook:

Overigens studeerde Elisabeth dit weekend af. Ze heeft haar 2-jarige opleiding in Wales voltooid. En start in augustus met een nieuwe studie, aan de Koninklijke Militaire School. Die opleiding duurt een jaar. En ook dan krijgt ze geen beurs of toelage.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Twitter @MonarchieBe

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen