Belgisch koningspaar naar West-Vlaanderen

Koning Filip en koningin Mathilde hebben vrijdag hun Blijde Intrede gemaakt in West-Vlaanderen. Ze werden om 11.00 uur in Brugge aan het Provinciaal Hof op de Grote Markt ontvangen door onder meer de burgemeester.

Tientallen kinderen en enkele koningshuisfans en kijklustigen stonden een uur voor aankomst al op hun posten om het vorstenpaar te zien aankomen en hartelijk te ontvangen. De kinderen zongen en riepen 'Leve de koning'. De stad Brugge verwacht ook enkele actiegroepen. Bij aankomst van de hoge gasten stonden zij er nog niet, weet Belga.

Op de planning staat de overhandiging van een boekenpakket. Daarna staat een werklunch op het programma waar er zal gesproken worden over de grenscriminaliteit en de veiligheid op zee.

Boottochtje

Na de lunch volgt het traditionele volksbad op weg naar het stadhuis van Brugge, waar het vorstenpaar onder meer de gelegenheidstentoonstelling De Belgische vorsten in Brugge 1831-2013 zal bezoeken. Als afsluiter gaat het vorstenpaar een boottochtje maken op de Brugse reien.

De Blijde Intrede is de voorlaatste in de reeks bezoeken aan alle provinciehoofdsteden. Brussel komt volgende maand als laatste aan de beurt.