Belgisch koningshuis rouwt om overleden radio-coryfee

Bij onze zuiderburen is een bekende radiopresentatrice overleden, op 92-jarige leeftijd. Ook de royals staan stil bij haar overlijden en noemen haar ‘de grand dame van de Vlaamse radio’ in een reactie.

Het gaat om Lutgart Simoens. Zij werkte maar liefst ruim 40 jaar voor de Vlaamse publieke omroep. Afgelopen weekend overleed ze, op de hoogbejaarde leeftijd van 92 jaar. Het Belgische koningshuis deelt op social media een foto waarop Simoens samen met koningin Fabiola te zien is. Vergezeld van warme woorden, zoals “Bedroefd door het afscheid van deze grande dame van de Vlaamse radio” en “We zullen je warme stem missen. Rust zacht”.

In 1983 interviewde Simoens Fabiola. En dat was meteen het enige interview dat ze ooit gaf. Na dat gesprek bleven de twee contact houden en werden ze zelfs vriendinnen. Lutgart vertelde dat Fabiola altijd oprecht geïnteresseerd in haar was. En altijd vroeg hoe het met haar familie ging. “Toen een van mijn kinderen een zwaar ongeval had, belde ze me om te vragen hoe het met ons was”, aldus Simoens.

Twitter Screenshot België Radiopresentatrice

LEES OOK:

Pijnlijk: queen Elizabeth ‘doodverklaard’ door deze zender

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Twitter @MonarchieBe